Hoe werkt de verf

Annie Sloan ontwikkelde haar nu beroemde Chalk Paint omdat ze de behoefte had aan een veelzijdige verf, met toepassingen als ‘limewash’ tot effect van oude geschilderde meubels.

Verder had ze een goede selectie van kleuren nodig, die zonodig door de gebruiker verder kan worden uitgebreid. De kleuren zijn onderling allemaal te mengen. Met uitzondering van de kleur Graphite zitten er geen zwarte pigmenten in de verf. 

Deze verf is zeer makkelijk in het gebruik en geeft mensen de kans direct creatief te zijn, omdat er niet geschuurd en gegrond hoeft te worden. Verder kun je gemakkelijk van gedachten veranderen, want de verf is makkelijk overschilderbaar, zelf nadat de clearwax is aangebracht.

Denk erom dat een laag clearwax of lacquer altijd noodzakelijk is als afwerking. Hierdoor krijgt het produkt een beschermlaag en is deze te reinigen. Voor vloeren en trappen wordt Annie Sloan  Lacquer geadviseerd. Voor vragen neem gerust contact op!

Hieronder een  "handleiding". In onze winkel willen wij u graag uitgebreid informeren en adviseren. 

Wij geven met regelmaat workshops en demonstraties!!

 

GEBRUIK CHALK PAINT, decorative paint by Annie Sloan. 

 • Maak voor het schilderen het oppervlak/meubel schoon. Bij gebruik van elk schoonmaakmiddel geldt: daarna even afnemen met schoon water!
 • Je kunt deze verf gebruiken zonder schuren en gronden. Toch kan het voorkomen dat schuren wel verstandig is, bv. bij bladderende verflagen of hoogglans plastic. Roest kun je verwijderen, maar je kunt er ook direct overheen schilderen. Je krijgt dan een prachtig verweerd effect.
 • Verf goed roeren met roerstokje. Eventuele verf aan de rand van de pot door bijvoorbeeld overgieten of het afstrijken van de kwast even weghalen met papier of doekje, zo blijft er geen opgedroogde verf aan hangen wat in het blik kan vallen.
 • Breng de verf aan met een kwast, de eerste laag onverdund. Voor de tweede laag de verf een beetje verdunnen met water, dan verft het makkelijker. Is de verf te dik en vind je dat niet prettig, verdun dan ook met water. Is de verf te dun naar je zin, laat de pot dan een dag of een nacht openstaan.
 • Bij het zgn. bloeden van hout (gelig doorslaan van de verf of oranje/bruinige strepen/vlekken trekken dan door de verf heen) moet je na de eerste laag Chalk Paint een laag grondverf op alkyd basis aanbrengen of Alabastine Vlekstop Xtra. Goed de droogtijd aanhouden en dan je tweede laag verdunde Chalk Paint aanbrengen. Gewoon met Chalk Paint door blijven verven werkt niet, het zal er gewoon door blijven komen. Dit gebeurt gelukkig niet heel vaak. Ook kun je eventueel preventief de lacquer van Annie Sloan aanbrengen als je zeker weet dat het meubel gaat bloeden.
 • Vervolgens altijd afwerken met Clear Soft Wax van Annie Sloan, ter bescherming en om het meubel/object met een vochtige doek te kunnen afnemen! Wil je iets meer glans, wrijf dan de volgende dag met een zachte doek de wax na. Ook kun je kiezen voor de white wax. De Lacquer van Annie Sloan wordt voor vloeren en trappen aangeraden als afwerking.

GEBRUIK SOFT WAX of LACQUER

 • Als de verf goed gedroogd is, breng je de Annie Sloan Clear Soft Wax  aan. Dit kan met een doek, kwast of zachte kant van een schuursponsje. Bij gebruik van een kwast altijd een doek bij de hand houden om het teveel aangebrachte Wax er weer af te vegen. (Als je teveel aanbrengt, blijft de Wax te lang ‘plakkerig’ en trekt het stof e.d. aan). De Soft Wax moet in de verf kunnen trekken en na het aanbrengen al redelijk droog aanvoelen. Voor intensief gebruikte meubels zoals bovenblad tafel, stoel, keukenkastje etc. is het advies om de wax 24 uur na het verven aan te brengen, en minimaal twee lagen met tussenpozen van 24 uur. Voor kasten e.d. kan dit gewoon als de verf goed droog is (advies 3 à 4 uur na het verven).
 • Wil je het matte effect behouden, dan hoef je de ClearWax niet uit te wrijven. Wil je wat meer glans, wrijf de ClearWax dan de volgende dag op met een zachte doek.
 • Een antiek effect kun je verkrijgen door na deze laag een laag Dark Wax aan te brengen, en vervolgens het overtollige weer met clear wax verwijderen  (kijk even op You Tube voor de juiste techniek). De Black Wax werkt op dezelfde manier en geeft een stoere industriële look. De White Wax kan eventueel meteen aangebracht worden zonder eerst de Clear Wax te gebruiken. Dit geeft een wat frissere look!
 • De Wax en de verf hebben 3-4 weken nodig om volledig uit te harden. Wees tot die tijd voorzichtig met je pas geschilderde oppervlak en gebruik bv. onderzetters of placemats.
 • Chalk Paint en Annie Sloan Soft Wax zijn al jaren een vertrouwd duo, zijn op elkaar afgestemd en geven het mooiste resultaat.
 • Als afwerking voor vloeren en trappen, kun je Annie Sloan Lacquer gebruiken, dit is een matte vernis op waterbasis.  Dit kun je aanbrengen met de kwast of een lakroller. Ga niet te vaak over hetzelfde stuk heen! In de rubriek Tips en Adviezen lees je hier meer over.

  Wij hebben doorgaans alle kleuren op voorraad in 1 liter en 120 ml verpakking.


Ook is het te bestellen via www.tbakhuusonline.nl en www.vervenzonderschuren.com

Haakswold 47   7943 KT   MEPPEL      tel. 06-10697363

Geopend; maandag, dinsdag en woensdag telefonische afspraak en
donderdag en vrijdag van 09.00-17.00 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur


 

© 2007 - 2024 `t Bakhuus, binnen- en buitendecoratie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel