Artikel 2 van 6

Hoe breng je wax aan?

Wax kun je op verschillende manieren aanbrengen. Het is een kwestie van uitproberen wat je zelf het prettigst vindt. Zelf gebruik ik bijna altijd de speciale waxkwasten van Annie Sloan.
 

Het belangrijkste is om niet teveel wax te gebruiken!! Doe steeds een klein stukje en dus ook weinig wax aan je kwast, doek of schuursponsje. Doe je namelijk in één keer teveel wax, dan moet je veel vaker over hetzelfde stuk heen om het goed uit te wrijven waardoor het gaat glimmen.
Wax moet na het aanbrengen meteen al min of meer droog aanvoelen!

Met een waxkwast; dit werkt met name erg prettig als je veel in de wax moet zetten, grote oppervlakten of meubels met veel werkjes erin. Ook hier geldt weer, weinig wax aan de kwast. Ga er altijd even met een doek achteraan om de overtollige wax te verwijderen!

Met een doek; neem dan bij voorkeur een glad stuk katoen, bijvoorbeeld van een laken of kussensloop. Doe een klein beetje wax aan de doek en wrijf het voorzichtig uit. Werk steeds in kleine stukjes. Druk ook niet te hard, hierdoor loop je het risico dat je de verf er af wrijft.

Met de zachte kant van een schuursponsje; dit vind ik persoonlijk een prettige manier als je kleinere meubels of stoelen etc in de wax wilt zetten. En ook hier weer; niet teveel wax aan het schuursponsje.
Tip voor schuursponsje; neem niet de allergoedkoopste, die laten vaak los waardoor je allemaal gekleurde kruimeltjes in je wax krijgt. Ik gebruik altijd de Sorbo sponsjes :-). Deze knip ik doormidden, waarna ik hem in het blik bewaar. Dan blijft het zacht. Je kunt evt. ook het bovenste laagje eraf knippen als deze hard geworden is! 

© 2007 - 2024 `t Bakhuus, binnen- en buitendecoratie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel