Artikel 5 van 6

Het verven van trappen en houten vloeren...hoe doe ik dat?

Met Chalkpaint is het ook mogelijk om trappen en vloeren te verven! Hoe doe je dit het beste?

Ons advies is om de vloer of trap goed schoon te maken. Vervolgens maak je op een onopvallende plek een teststukje! Dus onder de bank of onder een kast bijvoorbeeld. Bepaalde houtsoorten kunnen gaan bloeden (tannine uit het hout wat zich gaat vermengen met de verf) waardoor lichte kleuren geel/bruin of rood doorslaan. Dit kan ook gebeuren nà de eerste laklaag.

Dus als test verf je een stukje en werk je ook het stukje af met een laklaagje om te kijken of het goed blijft van kleur. Als dit zo is kun je starten!

Vervolgens verf je de vloer in je eerste laag (eventueel iets verdunde) verf.  Hierna verf je nog een tweede dunne laag, deze sowieso verdunnen met water en tijdens het verven blijven roeren! Dit laat je vervolgens 24 uur drogen! Dit is om er absoluut zeker van te zijn dat er geen vocht vanuit de verf meer in het hout zit. Als dit namelijk wel zo is loop je het risico dat je lacquer sneller gaat bladderen en dat wil je natuurlijk niet. 

Hierna meng je je Lacquer Gloss van Annie Sloan met 10 tot 20 % water en werk hiermee je de vloer of trap af. Bij donkere kleuren voeg je ook een beetje ChalkPaint toe aan je lacquer. Je brengt dan eigenlijk al de eerste beschermde laag aan met de kleur van je verf. Dit voorkomt het wit doorslaan van de lacquer.

Ook dit laat je heel goed drogen, het liefst ook 24 uur. Vervolgens breng je nog een laag lacquer Gloss aan op de trap op vloer. Ook deze laat je weer ongeveer 24 uur drogen. Als laatste laag kun je kiezen of je weer de Gloss lacquer gebruikt of dat je afwerkt met de Matt Lacquer als je een mat resultaat wilt. Dit is je laatste laag!

Denk eraan dat de eerste weken de vloer of trap nog iets kwetsbaarder is, het geheel moet nog even goed uitharden! 

Ook is de lacquer op waterbasis, deze kan dus geen grote hoeveelheden water verdragen. De vloer is uiteraard prima te dweilen, maar laat geen natte dweil op de vloer liggen!

Heb je nog vragen, neem gerust contact op!

© 2007 - 2024 `t Bakhuus, binnen- en buitendecoratie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel